2019. okt 08.

Luxus cicáktól a házi macskákig

írta: Hegedüs Evelin
Luxus cicáktól a házi macskákig

 adorable-animal-baby-923360.jpg

Macskaimádók ez a ti hétvégétek! Ha még csak képről láttad a kedvenc fajtádat, itt az alkalom, hogy testközelről megismerd, ugyanis október 12-13. között a Lurdy házban Nemzetközi Macskakiállítás lesz, az eseményen több egzotikus faj hazai tenyésztője megjelenik.

Pár érdekesség a leggyakrabban előforduló házikedvencekről.

  1. Maine Coon- Az óriás cica

Európában jelenleg ő a legfelkapottabb cica, a kiállításra is rendszeresen viszik őket. Lassan nővő típus, ahhoz képest, hogy milyen nagyok lesznek 4-5 éves korukra. A nőstények 6-7 kg között vannak, a kandúrok 8-10kg. Nem kényes fajta. Egy tenyész cica 650.000Ft körül van, hobbi célra egy ivartalanított kölyök már megkapható 100.000Ft-tól

 maine-coon-cat-desktop-wallpaper-1024x576.jpg

  1. Brit rövidszőrű, fekete ezüst taby

A tipikus whiskas macsek. Nagyon békés kisgyerekek mellé is ajánlott, általában benti cicák. Egy törzskönyvezett ivartalanított kölyök 120.000Ft-tól kerül értékesítésre, hogyha hobbi célra szeretnénk tartani.

 adorable-animal-baby-479009.jpg

  1. Ragdoll, a rongybaba macska

A török angóra és a Birman keresztezéséből kialakult új fajta. Mint egy élő plüsscica, nagyon puha pufi szőre van, hogyha a kezedbe veszed azonnal elernyed az egész teste. Nagyon barátságos fajta, jól kijönnek a többi cicával is, és imádják az emberek társaságát. Hobbi célra, 120.000Ft körüli egy ivartalanított törzskönyvezett kölyök.

 rsz_rag_doll_1_1.jpg

  1. Kanadai Szfinx- az őszibarack tapintású cica

Egy génmutáció eredménye, hogy szőrtelenek. Ők igazából nem teljesen csupaszok, nagyon minimális szőr borítja a testüket, olyan a tapintásuk, mint egy bársonyos baracknak. Attól mondjuk valóban nem kell tartani, hogy összeszőrözi a lakást. Otthonra hobbi célra 150.000Ft körül meg lehet vásárolni egy kölyök cicát.

 gratisography-hairless-cat.jpg

  1. Bengáli, a házi leopárd

Kistestű ázsiai leopárdmacskából lett kitenyésztve a házicica keresztezésével. Ebből adódóan sokan feltételezik, hogy vad természetük van, viszont egy játékos energikus fajtáról van szó, aki imád az emberek közelében lenni, és dörgölőzni. Hobbi célra 200.000Ft-tól kezdődik az ára.

 0f7c27f1c593f22134f30bb11ad50144.jpg

A nemzetközi macskakiállításon, közel 250 cica mellett, kisállat bemutatót-simogatót is tartanak, ami plusz látványosság a látogatók számára. Itt nyulak, hörcsögök, sünik, vadászgörények is előfordulnak.

 Kinek érdemes kimenni? Bárkinek, aki rajong a cicákért, és a kistestű állatokért. Ha cica vásárláson gondolkodunk, itt garantáltam megtaláljuk a megfelelő embert az együttműködésre, akár hobbi célra, akár tenyésztésre.

 A szépségversenyen zsűrije nemzetközi bírókból áll, ami azt jelenti, hogy nem a legcukibb és legszebb cica kerül kiválasztásra, hanem a fajtán belül a nemzetközi sztenderdnek legjobban megfelelő cica lesz a nyertes, amit a szakértők ítélnek meg.

A belépő gyerekeknek 1000 Ft, felnőtteknek 1500 Ft. Sajnos, ha jól láttam csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Számomra egyértelmű, hogy elmegyek megnézni a cicusokat, még sosem voltam hasonló rendezvényen, de magamat ismerve az összeset elfogadnám itthonra Igorka mellé.  kiscica.JPG( Ő az én kedvencem, bár díjakat nem nyert, de nekem, mint mindenkinek a sajátja, Igor a legszebb cica.)

Szólj hozzá

budapest programok kiállítás belföld luxus szépségverseny nemzetközi macskák legszebb bengáli ragdoll cicák macskakiállítás mainecoon legdrágább lurdyház cicakiállítás