2020. jan 02.

Tankcsapda 30 és Airb’n’b-s átverés

írta: Hegedüs Evelin
Tankcsapda 30 és Airb’n’b-s átverés

Ahogy már említettem egy korábbi cikkemben, a kedvenc zenekarom miatt kellett Debrecenbe utazni, és ha már ott vagyunk egy éjjelre valahol meg is kellene szállni. Semmi baj ott az Airb’n’b még úgy sem próbáltam ki, itt az alkalom.airbnb.jpg

Találtam egy nagyon szimpatikus lakást baráti áron, így szól a hirdetés: Exklúzív lakást frekventált helyen Debrecenben. Hmm, valóban elég vonzó a pezsgőfürdős kád, nagy franciaágyas szoba, patika konyha. Oké, egy éjjelre kellett, de akkor is, ha már kiveszek valamit legyen az a legjobb, gondoltam.

Lefoglaltam a szállást, visszaigazolta a házigazda, elutaltam az összeget és úgy gondoltam ez el is van intézve, őszintén szólva nem foglalkoztam már a foglalással.

Eljött az indulás napja, reggel írtam egy üzenetet az oldalon keresztül, akkor vettem észre a postafiókot, hogy a foglalásom és utalásom után 1 héttel kérdezte tőlem a házigazda, hogy aktuális-e még a foglalás, nem is értettem miért kérdez ilyet, hiszen kifizettem, miért ne lenne aktuális, válaszoltam 28-án reggel, hogy persze már úton is vagyok, hogyan tudok majd bejutni? 

Már majdnem odaért a vonatom Debrecenbe, semmi válasz a megadott telefonszám a házigazdához KI SEM CSENGETT. Hiába üzentem, hiába hívtam, már annyira kétségbeestem, hogy nem lesz ahol aludni, hogy elkezdtem ráírni facebookon olyan debreceni lakosokra, akit szintén úgy hívnak, mint a házigazdát, persze nem jártam sikerrel.

Nem volt más megoldás új szállás után kellett néznem, de inkább egy helyi panziónál maradtam, ott csak nem vernek át. A tankcsapda koncert miatt minden tele volt, a Fapados Panzióban találtunk csak helyet, mert épp lemondták előttünk az egyik szobát. Már kezdtem megnyugodni, de bennem volt a tüske, hogy nem jött össze az a szállás, amit kinéztem és kifizettem előre.

Felléptem az oldalra újra a korábbi foglalásoknál volt egy olyan lehetőség, hogy pénz kérése illetve küldése a házigazdának, rámentem és be tudtam jelölni, hogy vissza szeretném igényelni a kifizetett összeget, ott megindokoltam, hogy nem tudtam átvenni a szállást, nem értem el a házigazdát, nem tudtam így bejutni a lakásba és másikat kellett keresnem. Kiírta a rendszer, hogy ezt a visszaigénylést először a házigazdának küldik el, majd ha nem tudok vele megegyezni továbbítsam a rendszernek. Meg is nyugodtam, mehetünk a koncertre meg lesz a pénz.

img_20191228_234031-01.jpeg

A kapunyitás után másfél órával értünk a Főnix Csarnokba, meglepően kevesen voltak, így oda tudtam sétálni az első sorba. Ami számomra furcsa volt, de nagyon tetszett, hogy 4 első sor olt, mert a színpad a csarnok közepén volt elhelyezve és négyzet alakú kialakításban. A dob meg egy körön volt, ami forgott, így mindenki jól láthatta minden szögből, Lukács meg Sidi vándoroltak a 8 elhelyezett mikrofon között. Le a kalappal a hangosítók előtt. Nagy show-ra nem számítottam így azt kaptam nagyjából, amit vártam. Régi zenéket, a régi stílust, azt a Tankcsapdát, amit 15 éve hallgatok. Én ezt mind megkaptam a 30 éves jubileumon. Ahogy lent elkezdett egyre több ember lökdösni és a helyemre akartak jönni, úgy voltam vele, ok gyertek úgy is ki kell mennem keresni egy mosdót. Kimentem a csarnokból nézem kilométeres sor előtte, áhh ezt meg nem várom. Elindultam fel a páholyokhoz, mint valami kurva színházban, ahogy Laci fogalmazott, nyilván lentre szólt a jegyem, de szépen felsunnyogtam. Ha már 1 emeletet mentem, megyek még egyet. Ott igazi buli volt, kicsik nagyok az asztaloknál ültek kellően spicces állapotban a büfé mellett közvetlenül. Itt már mosdóba is el lehetett menni, seperc alatt kiszolgáltak és mindenki kedvesen nézett nem lökdöstek, hogy engedj már oda a helyedre. Ami elvette a kedvem, az a visszatapsolás, mert akkor jött az alföldi gyerek meg a vagyok olyan szemét, azokkal a számokkal már nem tudtam azonosulni és az egyébként teljesen jó összképet tönkrevágták 10 perc alatt.

Sajnos eléggé megfáztam aznap, így más program nem fért bele. Vasárnap délben már indult Pestre a vonatom. Ahogy elindultam haza, megérkezett az Airb’nb-s házigazdától a válasz, “Tőlem ne kérjél pénzt, nekem egy forintot sem utaltál csak a rendszernek.” Bemásoltam neki, a nyugtán szereplő mondatot, amin jól láthatóan nagy betűkkel írja, hogy amikor az Aib’n’b-n keresztül kifizettem az összeget azt automatikusan továbbítják a szállásadó felé, tehát nekem már nincs fizetési kötelezettségem. Írtam neki, hogy ha ő nem utalja vissza, akkor írok a rendszernek, mert már nem értettem ki az, aki kamuzik. A rendszernek leírtam mi történt, szeretném kérni a visszautalást, mert nem tudtam elfoglalni a szállást. Ekkor külföldről hívtak, hogy Evelinnel szeretnének beszélni a panasz miatt stb, annyira meglepődtem az amúgy is gyenge angol tudásomat elég hamar elfelejtettem, annyit kinyögtem, hogy please write message, aztán egy egész vasárnapos levelezés után 2 ügyvezetőn keresztül eljutottunk addig, hogy felvették a házigazdával a kapcsolatot, lemondatták vele a foglalást, így a rendszer nekem vissza tudta utalni az összeget, ami max 2 héten belül megérkezik a számlára.

 Közben folyamatosan hívtak, hogy biztosan jó helyre megy-e az utalás, mennyire voltam megelégedve az ügyintézéssel. Ha bármi problémám van írjak üzenetet az Airb’n’b Supportnak és szívesen segítenek bármikor, köszönik, hogy feléjük fordultam, örültek, hogy megoldották a problémám és legközelebb is állnak a rendelkezésmre. Mindez egy vasárnap délután/este.

Megfogalmazódott bennem pár kérdés, hol látunk manapság ilyen minőségű ügyintézést? Egy bankban, egy szállodában, egy postán bárhol, tudjuk elméletben, hogy az ügyfél az első, de hol állnak le vasárnap délután levelezni, hogy valóban ne vessenek rossz fényt a cégre? Talán, ami a legfontosabb, hogy megkérdeztem magamtól, én képes lennék erre, hogy vasárnap este is a cégemmel/munkámmal foglalkozzak? 

Legközelebb az oldalon keresztül fogok szállást foglalni, de körültekintőbb leszek, ami nagyon fontos és a foglaláskor nem néztem meg, kép és bármi információ a házigazdáról, például, ha máshol nem, facebookon megtaláld, értékelések és milyen régóta foglalkozik ezzel és talán, ami a legfontosabb foglalás után telefonon egyeztetni, hogy valóban megérkezett-e az összeg, hogyan jutok majd be és egyéb részleteket átbeszélni.

Szólj hozzá

budapest programok koncert utazas szallas belföld tankcsapda atveres főnixcsarnok airbnb Debrecen travelhungary magyarutazo kobormacska